20 Bin Öğretmen Ataması Mülakat Puanlama Kriterleri Belli Oldu 20 Bin Öğretmen Ataması Mülakat Puanlama Kriterleri Belli Oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü için 18 illi sarı kodlu uyarı yayınladı. Yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava öngörülüyor. Aralıklı sağanak yağışların ve gök gürültülü sağanakların yaşanacağı tahmin ediliyor. Özellikle Batı Akdeniz'in Toroslar kesimi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Ardahan, Kars, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Siirt ve Batman ile Konya'nın kuzey ve doğu, Erzurum'un kuzey ve batı çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Bu olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi risklere karşı vatandaşların dikkatli olmaları önem arz ediyor.

Sarı kodlu uyarı, şu illeri kapsıyor: Hatay, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Sivas, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak.