Anayasa Mahkemesi, Resmi Gazete'de yayımlanan bir karara göre, CHP'nin, Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun’un bazı maddelerinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesinde iptal davası açtığını bildirdi.

Yüksek Mahkeme, Kanun’un 97. maddesiyle 5275 sayılı Kanun’a eklenen ek 1. maddenin (1) numaralı fıkrasının birinci cümlesinin ve 117. maddesiyle 375 sayılı KHK’ya eklenen ek 21. maddenin Anayasa’ya aykırı olduğuna ve iptaline karar verdi.

Gerekçede, ceza infaz kurumunca verilen kıyafeti giyme zorunluluğunun kişinin maddi ve manevi varlığının korunması, geliştirilmesi hakkını sınırlandırdığı belirtildi.

CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yargılananların duruşmalara tek tip tulum giyerek katılması kararının da iptal edildiği açıklandı.

Yüksek Mahkeme aynı zamanda, hükümetin kamu işveren sendikaları ile işçi sendikaları konfederasyonları arasında kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve anlaşma protokolü imzalayabileceğini düzenleyen hükmün de iptal edildiğini belirtti.

Aynı kanunun, kamu kurum ve kuruluşlarına personel alınmasına dair ilgili mevzuat hükümlerinin PTT ve iştirakleri tarafından istihdam edilecek personel hakkında uygulanmayacağını düzenleyen hükmünü de iptal etti.

Göreve iade edilen kamu işçisinin işe başlamasını engelleyen kamu görevlisinin kamu zararından muaf tutulmasını düzenleyen kanun hükmünün de Anayasa’ya aykırı olduğuna karar verildi.