Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin kuruluşunun 100. yıldönümü sebebiyle oluşturulan hatıra ormanının açılış etkinliğinde konuştu. Kılıçdaroğlu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylarının Mansur Yavaş olduğunu:  “Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve belediye başkan adayımızdır” sözleriyle belirtti. Bu sözünden yola çıkaran siyaset bilimciler İYİ Parti ile iplerin tamamen atıldığı ve Yavaş'ın Millet İttifakı adayından öte CHP adayı kimliğine gireceğini belirtiyorlar.

Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında kullandığı ve büyük tepki çeken:

"Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül'de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen..." sözleri üzerine konuşan Kılıçdaroğlu  ”Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir” ifadesini kullandı.

Tanrıkulu hakkında Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” ve “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçlarından soruşturma açıldı.