Yeni eğitim öğretim dönemi pazartesi günü başlıyor ve okulların açılmasına kısa bir süre kala, bu yeni dönemde hayata geçirilen önemli değişiklikler madde madde siz ziyaretcilerimiz için paylaşıyoruz.

İşte madde madde değişenler...

1. Sınav Sistemi Değişti: Yeni düzenlemeye göre, tüm ülkede uygulama birliği sağlamak için orta öğretimde uygulamalı sınavlar hariç, yazılı sınavlar belirlenen ortak tarihlerde yapılacak. Yani aynı dersi alan tüm sınıflar, aynı soruları eş zamanlı olarak yanıtlayacak. Liselerde ise sınavlar yazılı olarak gerçekleştirilecek.

2. 50 Başarı Puanı Artık Yeterli Değil: 50 başarı puanı artık sınıf geçmek için yeterli olmayacak. Yıl sonu başarı puanı 50 olan ve sadece 1 dersten başarısız olanlar bir üst sınıfa geçebilecek. Ortalaması 50 olan öğrencilerden 3 dersten başarısız olanlar ise sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek.

3. Devamsızlık Kuralları Geri Geldi: Art arda iki gün özürsüz devamsızlık yapan öğrencinin durumu velisine bildirilecek, gerekirse veli okula çağrılacak. Özürsüz devamsızlık süresi 10 günü, toplamda ise 30 günü aşmayan öğrenciler başarı puanlarına bakılarak bir üst sınıfa geçebilecek.

Akaryakıtta yeni dönem: Yarın fiyatlar güncellenecek Akaryakıtta yeni dönem: Yarın fiyatlar güncellenecek

4. Cep Telefonu Yasağı: Yeni dönemde öğrenciler, cep telefonlarıyla derse giremeyecekler. Ayrıca, öğretmenler de sınıfta cep telefonu kullanmamaya özen gösterecekler.

5. İlkokullarda Yazılı Sınav Yok: Okul öncesi ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda değerlendirme sınavlarının tamamen kaldırıldığı duyuruldu. Yani ilkokul düzeyinde yazılı sınavlar yapılmayacak.