Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri sonrasında partiden seçilen belediye başkanlarına yönelik önemli bir uyarı içeren bir yazı gönderdi. Büyükşehirlerden İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu birçok şehirde başarı elde eden CHP, belediye başkanlarına yapılan atamalarla ilgili önceden belirlenen prosedürler hakkında detaylı bilgi içeren bir yazı gönderdi.

CHP'nin gönderdiği yazıda, belediye başkanları başta olmak üzere ilgili belediye yönetimlerinin performans değerlendirmesi, başarı karnesi çıkarma ve faaliyetlerin belirli bir standartta tutulması gibi konularda merkezi bir sistem oluşturulacağı belirtildi. Ayrıca, partiden yeni bir bilgilendirme yazısı paylaşılıncaya kadar, belediye yönetimlerinin anket ve araştırma şirketleriyle işbirliği yapmaması gerektiği vurgulandı.

Kıyıların Otellere Açılması Yönündeki Yönetmelik Mahkeme Kararıyla İptal Edildi Kıyıların Otellere Açılması Yönündeki Yönetmelik Mahkeme Kararıyla İptal Edildi

Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla gönderilen yazıda, belediye başkanlarının seçim başarısı nedeniyle tebrik edildiği ve parti merkezi ile eşgüdüm içinde hareket etmeleri gerektiği vurgulandı. Ayrıca, belediye üst yönetimine ve belediye şirketlerine yapılacak atamaların parti merkeziyle görüş alışverişinde bulunularak karara bağlanması gerektiği belirtildi.