CHP'de Hatay'da mevcut başkan Lütfü Savaş'ın aday gösterilmesi tartışmalara yol açmıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Savaş'ın eleştirilere maruz kaldığını belirtmiş ve anket çalışmalarına devam ettiklerini ifade etmişti. Ancak sonuçlar netleşmeden önce önce şarkıcı Haluk Levent'e daha sonra da Aylin Kotil'e teklif götürülmüş, fakat her ikisi de teklifi reddetmişti. Bugün son anket sonuçlarının açıklanması bekleniyor ve CHP yönetiminin Hatay için nihai karara varması bekleniyor.

Haluk Levent'e Teklif Gitti

CHP, tepkilerin ardından öncelikle şarkıcı ve AHBAP kurucusu Haluk Levent'e adaylık teklifi götürdü. Ancak Levent, siyasete girmeyi düşünmediğini belirterek teklifi reddetti.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Aylin Kotil'e Teklif Gitti

 Daha sonra parti yönetimi Aylin Kotil'e teklif götürdü. Ancak Kotil, yerel koşulları yeterince bilmediğini düşündüğü için teklifi reddetti.

Lütfü Savaş Seçim Şarkısı Klibinde Yer Almadı

CHP'nin seçim klibinde Lütfü Savaş'ın yer almaması, adaylık konusundaki belirsizliği daha da artırdı.

Özgür Özel, Hatay'daki aday belirsizliği ile ilgili olarak bugün son kararın çıkacağını belirtti. Özel, yapılan anketlerin sonuçlarını beklediklerini ve bu sonuca göre karar vereceklerini ifade etti.