Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki günlerde yoğun bir mesaiye hazırlanıyor. Erdoğan, Özel ve Bahçeli ile yapacağı görüşmelerin ardından MYK'ya başkanlık edecek ve il başkanlarının oy kaybı raporunu değerlendirecek.

Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre, Erdoğan'ın hafta başında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. Aynı zamanda, 31 Mart yerel seçimlerindeki oy kaybının nedenlerini araştırmak amacıyla yapılacak raporlama sonrası, yeni adımlar atılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın AK Parti Genel Merkezi'nde MYK toplantısına başkanlık edecek. AK Parti kulislerinde konuşulan bilgilere göre, bazı MYK üyelerinin görevden alınacağı belirtiliyor. Bu adımlarla seçimin faturasının kesilmeye başlanması planlanıyor.

Öte yandan, Erdoğan'ın ittifak ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de bu ay içerisinde bir görüşme yapması bekleniyor. Bu görüşmenin seçim sonrası ilk görüşme olması nedeniyle büyük önem taşıyor. İki lider, seçim sonuçlarını değerlendirecek ve oy kaybının nedenleri üzerine fikir alışverişinde bulunacak.

Erdoğan, 14 Mayıs'ta il başkanlarıyla bir araya gelecek. Bu toplantıda detaylı bir seçim analizi yapılacak ve il başkanlarının oy kaybıyla ilgili raporları sunulacak. Erdoğan'ın, değişimle ilgili önemli mesajlar vermesi bekleniyor. İl başkanları, neden oy kaybı yaşandığına dair kendi görüşlerini de paylaşacaklar.

Erdoğan, il başkanları toplantısından bir hafta sonra, 22 Mayıs'ta MKYK'yı toplayacak. Bu toplantıda kongre sürecinin netlik kazanması bekleniyor.

İstanbul'da suya zam geldi İstanbul'da suya zam geldi

Diplomasi trafiğini sürdürecek olan Erdoğan, birçok yabancı lideri Türkiye'de ağırlayacak ve yurt dışı programlarına katılacak. Mayıs ayı içerisinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve Yunanistan Başbakanı Kriakos Miçotakis Türkiye'ye gelecekler. Bu ziyaretlerde çeşitli konular ele alınacak, özellikle Rusya-Ukrayna savaşı, Filistin meselesi, Türk-Yunan ilişkileri ve göç konuları gündeme gelecek.