Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 6 yıl süren çalışmaları sonucunda, 'Garson' kod adlı mahrem sorumlunun 250 sayfalık ifadesine ulaşıldı. SD karttan çıkan verilerle ilgili detaylar açığa çıktı.

Sabah Gazetesi'nden Abdurrahman Şimşek ve Halit Turan'ın haberine göre, FETÖ'nün Emniyet Teşkilatı Mahrem Yapılanması'nın başındaki isimlerin sekreteryasında görev alan "Garson" kod adlı gizli tanık, 2017 yılında bir cep telefonu ve 2 SD kart vererek itirafçı olmuştu. SD kartlardan elde edilen verilerin yüzde 30'u açılırken, kalan yüzde 70'i özel programlarla şifrelenmişti.

Milli İstihbarat Teşkilatı, 6 yıllık çalışmanın ardından SD karttaki tüm şifreleri çözerek 55 bin farklı dosya halindeki 16 yıllık Emniyet mahrem yapılanmasının dev arşivini incelemişti.

"GARSON" KOD ADLI GİZLİ TANIĞIN İFADESİ

Kredi ödeyenler de dahil olmak üzere, kredi faizleri artırıldı! İşte yeni oranlar Kredi ödeyenler de dahil olmak üzere, kredi faizleri artırıldı! İşte yeni oranlar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yeniden ek ifadesi alınan "Garson" kod adlı gizli tanık, toplamda 250 sayfa ifade verdi. Tanık, SD kartlardan çıkan verilerin FETÖ'nün Emniyet yapılanmasının arşivi niteliğinde olduğunu belirtti.

Tanık, ifadesinde örgütün neden böyle bir arşiv tuttuğunu açıklarken, özellikle örgütün emniyet içerisindeki yapılanmasını net olarak ortaya koymak için verilerin kaydedildiğini ifade etti.

ÖRGÜTÜN İÇ YAPISI VE KURUM İÇİ YERLEŞTİRMELER

"GARSON" ifadesinde örgütün iç yapısını ve kurum içi yerleştirmeleriyle ilgili detayları da paylaştı. Özellikle örgütün, Emniyet teşkilatının tamamını kontrol ettiği dönemlerde, personel yerleştirmelerinden tutun da özlük işlemlerine kadar tüm süreçleri kontrol altında tuttuğunu belirtti.

SD KARTLARDAN ÇIKAN VERİLER

Ele geçirilen dijital veriler arasında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e iletilmek üzere hazırlanan birçok not da bulunuyordu. Bu notlar arasında, polis akademisi ve polis kolejlerinin kapatılması gibi önemli gelişmelerin ele alındığı görüldü.

"GARSON" ifadesinde, SD kartlardan çıkan verilerin örgütün faaliyetlerini yönlendirmek ve kontrol etmek için kullanıldığını belirtti. Özellikle polis teşkilatı içerisindeki kritik birimlere örgüt üyelerinin yerleştirilmesi ve örgüt dışındaki kişilerin örgüte bakış açısının belirlenmesi amacıyla verilerin kaydedildiğini ifade etti.