CHP, yerel seçimlerde birinci parti olarak çıktıktan sonra belediyelere yönelik ilk resmi talimatını verdi.

Genel Merkez, belediye başkan yardımcılıkları dahil üst yönetim kadrolarına yapılacak atamalarda bilgi aktarılması talimatını verdi ve belediyelerin sürekli denetleneceğini belirtti. Özellikle yeni kazanılan belediyelerdeki atamalar dikkatle takip ediliyor.

Talimat yazısı, 5 Nisan tarihinde Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek ile Genel Sekreter Selin Sayek Böke tarafından imzalandı ve CHP'li belediyelere gönderildi.

Yazıda, atamalarda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına danışılması gerektiği vurgulandı ve atamanın görüş alışverişi ile yapılması gerektiği belirtildi. Ayrıca, belediyelerin iletişim ve kamuoyuyla bilgi paylaşım süreçlerinin Genel Merkez ile eşgüdüm içinde yürütülmesi gerektiği ifade edildi.

Acun Ilıcalı'nın Satın Aldığı Yeni Kulüp Belli Oldu! Meğerse Fenerbahçe'nin Eski Rakibiymiş Acun Ilıcalı'nın Satın Aldığı Yeni Kulüp Belli Oldu! Meğerse Fenerbahçe'nin Eski Rakibiymiş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in sözleri doğrultusunda, 2024-2029 döneminde belediyelerde denetim süreçlerini içeren merkezi bir sistem hayata geçirileceği belirtildi. Bu sistem, objektif ve bilimsel ölçme değerlendirme kriterleriyle performans değerlendirmesi yapmayı, başarı karnesi çıkarmayı ve belediye faaliyetlerini belirli bir standardın üzerinde tutmayı hedefliyor. Bu, CHP'nin belediyelerde yönetim kalitesini artırmaya yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.