Kamudanhaber - Özel Haber 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bugün AA editör masasına konuk oldu.

Öğretmen atamaları konusunda sorulan sorulara net cevaplar verdi.

Öğretmen atama takviminin Ekim ayı sonunda açıklanacağını, öğretmen atamalarının da Şubat ayında yapılacağını Eğitim öğretim yılı başında net bir şekilde ifade etti.

Uzun süredir bu kadar şeffaf ve net açıklamalar yapan Bakan’a hasret kaldığımız için atama bekleyen öğretmenler adına kendisine teşekkür ediyoruz.

Öğretmen atamaları konusunda şu anda belirsizlik taşıyan tek konu atama sayısı!

Bakan Yusuf Tekin’in atama sayısı belli olsa çıkıp bunu da söyleyeceğinden şüphemiz yok ancak atama sayısının 2024 bütçesinde belli olacağı için Maliye Bakanlığı ve son olarak Cumhurbaşkanımız ile görüşme yapılacağı için atama sayısının belli olmadığını düşünüyoruz.

Bakan Yusuf Tekin döneminden önceki iki Bakan döneminde atama bekleyen öğretmenler kolpacıların, duyumcuların elinde oyuncak olmuştu.

Kamuda fazla mesai ücreti olacak mı? Kamuda fazla mesai ücreti olacak mı?

Bundan önceki dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı yapan kişiler öğretmen atamaları konusunda sorulan sorulara: “imkan, mümkün, müsterih olun,inşallah, maşallah” gibi cümlelerle atama bekleyen öğretmenleri oyalıyordu.

Mahmut Özer atama bekleyen öğretmenlere PDR normu güncelledik atama sayısı artacak dedi ama Bakanlığı döneminde norm kadroyu çıkartamadı öğretmenleri mağdur etti.

Mahmut Özer katıldığı televizyon programında ek atama var dedi ancak ek atama yapılmadı öğretmenler mağdur edildi.

Atama bekleyen öğretmenler yıllardır sosyal medya üzerinden prim kasan siyasetçilerin,sendikacıların ve kolpacı duyumcuların oyuncağı olmuş durumda…

Bunun suçlusu da bundan önceki Bakanların net tavırlarının olmaması ve öğretmenin uzattığı çiçeği almayıp kulağını kaşıyan Bakan’ların olmasıdır. Öğretmenleri anlayan ve değer veren Bakanların olmamasıdır.

Bakan Yusuf Tekin öğretmen atamaları konusunda ilk katıldığı programda net açıklamalar yaptı. Atama duyurusunun zamanını ve atama yapılacak tarihi verdi.

Bundan sonra yapması gerekende 2024 yılı içerisinde kaç atama yapılacağını çıkıp net bir ifade ile açıklaması ve atama sayısını açıklaması olarak bekleniyor. Burda yıllardır gelenek haline gelen atama müjdesini Cumhurbaşkanımızın açıklayacak olamadı geleneği devam edebilir ve Ekim ayı içerisinde bu müjde gelecektir. 

Bakan Yusuf Tekin’in öğretmen atama konusunu artık bir takvime bağlaması ve bu sorunu çözmesi gerekiyor.

Örneğin: 2024 yılı Şubat ayı ataması yapıldıktan sonra ek atama olup olmayacağını çıkıp net olarak söylemesi gerekiyor.

Öğretmen atamalarının da bundan sonraki yıllarda bir takvime bağlanması gerekiyor. Öğretmenlerin de buna göre kendisini ayarlaması gerekiyor.

Sonuç olarak: Öğretmen atamaları konusunda net açıklamalar yapan Bakan Yusuf Tekin’i tebrik ediyoruz. Atama bekleyen öğretmenlerimiz siyasetçilerin dolgu malzemesi olmamalıdır. Sosyal medya da prim kasmak isteyen siyasetçi,sendikacı ve kolpacı duyumcuların üzerine beton dökülmelidir.