Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Samsun'da düzenlenen İl Eğitim Yöneticileri Toplantısı'nda Türkiye'deki eğitim altyapısının uluslararası standartlara ulaştığını belirtti.

İşte Bakan Tekin'in konuşmasından öne çıkanlar:

Türkiye'nin genelinde, Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde, eğitim alanında fiziki altyapı açısından dünya ve OECD ortalamalarını yakaladık. Derslik başına düşen öğrenci, öğretmen ve okullarımızın teknolojik donatımı bakımından iyi bir seviyeye geldik.

1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs'ta okul var mı? Bankalar 1 Mayıs'ta açık olacak mı? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs'ta okul var mı? Bankalar 1 Mayıs'ta açık olacak mı?

Ülkemizdeki 56 bin okulun tamamı internet erişimine sahip. Akıllı tahta gibi teknolojik altyapılarla donatılan sınıflarda öğrencilerimiz, eğitim materyallerine erişimde hiçbir eksiklik yaşamıyorlar.

Son 20 yılda, eğitime büyük yatırımlar yapıldı. Daha önce yapılan derslik sayısından daha fazlası inşa edildi, öğretmen sayısı arttı ve derslik başına düşen öğrenci sayısı azaldı.

Önümüzdeki dönemde, daha çok okulun fiziki altyapısını güncellemeye odaklanacağız. Ayrıca, eğitim içeriğini iyileştirerek, öğrencilerimize daha kaliteli bir eğitim sunmayı hedefliyoruz.

Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde, eğitim alanında daha da güzel gelişmeler yaşamayı umut ediyoruz.