İstanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamalar yapılmayacağını, kutlamaların Taksim'in haricindeki bir yerde yapılacağını paylaştı. İşçi ve memur konfederasyonları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları adı altında farklı şehirlerde kitlesel etkinlikler yapılacak. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne kısa bir süre kala "1 Mayıs resmi tatil mi", "1 Mayıs'ta okullar tatil mi" sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki, 1 Mayıs resmi tatil mi, okullar açık mı?

1 Mayıs resmi tatil mi?

1 Mayıs Türkiye'de resmi tatiller arasında yer alıyor. 1 Mayıs ülkemizde 15 yıldan beridir resmi tatil olarak kutlanıyor.

1 Mayıs'ta okul var mı?

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı da resmi tatil olduğu için kamu kurum ve kuruluşları açık olamayacak. Bu tarihte okullar da tatil ediliyor.

Kredi ödeyenler de dahil olmak üzere, kredi faizleri artırıldı! İşte yeni oranlar Kredi ödeyenler de dahil olmak üzere, kredi faizleri artırıldı! İşte yeni oranlar

Bankalar 1 Mayıs'ta açık olacak mı?

1 Mayıs Çarşamba günü 1 gün resmi tatil olarak değerlendirilecek ve kamu kurumları, bankalar ve bazı kuruluşlarında çalışanlar 1 gün süreyle izinli sayılacak.