Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 81 ilin milli eğitim müdürüyle Ankara'da iftar programında bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan bir programa katılarak yaptığı konuşmada, deprem sonrası afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için Bakanlık olarak büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Afetzedelerin barınma, yeme-içme, çadır, soba gibi acil ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun çaba gösterildiğini ifade etti. Ayrıca, deprem bölgesindeki meslek liselerine kurulan ekmek üretim atölyelerinin de depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıldığını ve günlük 1 milyon 800 bin ekmek üretebilecek kapasiteye ulaşıldığını belirtti.

Bakan Özer, okulların tekrar açılması için il müdürleriyle çalışmalar yürüttüklerini ve bugün itibarıyla bölgedeki tüm illerde okulların açıldığını ifade etmiştir. Okulları açmadan önce depremzedelerin travmadan kurtarabilmek için tüm imkanları seferber ettiklerini vurgulamıştır. Ayrıca, deprem sonrası yeniden imar çalışmalarına devam edeceklerini ve genel müdürler ile il milli eğitim müdürlerine başarı belgesi takdim etti.

Altın haftalık kayba ilerliyor Altın haftalık kayba ilerliyor

Milli Eğitim Bakanı Özer, deprem bölgesindeki afetzedelere yardım etmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini ve bu süreçte öğretmenler, il yöneticileri ve ilçe yöneticilerinin büyük bir kahramanlık gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, depremzedelere yardım etmek için gösterdikleri fedakar çalışmalarından dolayı genel müdürler ve il milli eğitim müdürlerine başarı belgesi takdim etti.