Aydın'ın Söke ilçesinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle sel felaketi yaşandı. Bu felaket sonucunda iki kişi hayatını kaybetti, kayıp olarak bildirilen iki kişi için arama çalışmaları başlatıldı.

Kamuda fazla mesai ücreti olacak mı? Kamuda fazla mesai ücreti olacak mı?

Demirçay Mahallesi'nde düzenlenen bir nişan töreninden dönerken Hacer ve Ali Alptekin çifti ile Erhan Kavaklıçay, aynı araçla evlerine dönmeye çalışırken sel suları tarafından sürüklenerek kayboldular. Otomobiller sel suları içerisinde bulunurken Hacer Alptekin ile Erhan Kavaklıçay'ın cenazeleri çıkarıldı. Ali Alptekin için ise arama çalışmaları sürdürülüyor.

Güneyyaka Mahallesi'nde de bir kişinin sel sularına kapıldığı ve kayıp olduğu bildirildi.

Vali Yakup Canbolat, sel felaketinin etkili olduğu bölgelere giderek incelemelerde bulundu. Canbolat, olayın yaşandığı bölgelerde 130'a yakın arama kurtarma ekibiyle çalışmaların devam ettiğini ve kayıp kişilerin arandığını belirtti.

Bölgede Devlet Su İşleri, Karayolları, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekipleri de sel sonrası yolların tekrar trafiğe açılması, elektrik kesintilerinin giderilmesi ve diğer sorunların çözülmesi için çaba sarf ediyorlar.

Ayrıca, AFAD'dan yapılan açıklamada, kayıp olan iki kişi için arama çalışmalarının devam ettiği, aşırı yağışlar sonucu 7 vatandaşın mahsur kaldığı ve 68 evin su baskınına uğradığı bildirildi.