Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, fazla para kazanma hırsıyla hareket eden vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Özellikle son dönemde Ponzi ve Saadet Zinciri adı altında gerçekleşen dolandırıcılık vakalarının artış gösterdiğine dikkat çekti.


Türkiye’nin en çok tanınan finans uzmanlarından olan Sabancı Üniversitesi Fainans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş kendi Twitter (X) sayfasından son günlerde vatandaşları Ponzi ve Saadet Zinciri yöntemiyle yapılan dolandırıcılığa karşı uyarılarda bulunuyor.

MEB, Yurt Dışına Burslu Öğrenci Gönderme Çalışmalarına Başladı MEB, Yurt Dışına Burslu Öğrenci Gönderme Çalışmalarına Başladı

DİKKAT EDİN! FECİ ŞEKİLDE ARTTI
Ortaya çıkan ponzi ve saadet zinciri dolandırıcılıkları haberlerini paylaşan Özgür Demirtaş bu durumların aşırı derecede arttığına dikkat çekerek ”Size piyasadaki normal getirilerin çok üzerinde getiri vaadeden kimseye inanmayın.” diye yazdı.


Demirtaş bir başka paylaşımında ise yaptığı uyarıların zihinlere kazınması gerektiğini belirtirken "Ponzi, Saadet Zinciri dolandırıcılığı feci derecede arttı. Size piyasadaki normal getirilerin ÇOK üzerinde getiri vaadeden hiçbir kimseye İNANMAYIN...” ifadelerini kullandı.