Enflasyon fırsatçılarına vergi takibi Enflasyon fırsatçılarına vergi takibi

Ayçiçek yağında fahiş fiyat vurgunu yaşanıyor. Marketlerde ayçiçek yağı fiyatları arasında epey farklılıklar var. Bir markette aynı ayçiçek yağı 167 TL, diğerinde 336 TL’ye satılıyor.

Milliyet'in haberine göre; Ziraat Mühendisi Ömer Demir konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;

“Senaryo aynı, vatandaşı soymak, çiftçiyi üretimden vazgeçirip, tüketiciyi canından bezdirip sokağa dökmek, adına ne derseniz deyin bir ürün düşüşün ki gramajı aynı, firması aynı üreten aynı, fiyatı farklı. Tarımda topyekün yeniden bir planlama yapamazsak marketler gelecek zamanda ülkenin bütün gıdasını eline geçirecek. Bunun sonu bizim için iyi olmayacak. Bir market indirim yapıyor. O indirimi millet almaya giderken biri çıkıyor diyor ki ‘ayçiçek yağında sorun var’

ÜLKEMİZDE ŞU ANDA AYÇİÇEK YAĞI SORUNU YOK

"Ülkemizde şu anda ayçiçek yağı sorunu yok. Ayçiçek yağının fiyatını artıracak herhangi bir sebep de yok. Tarımı yeniden planlamak lazım. Şu anda tarımın paydaşları maalesef düzene ayak uydurmuşlar, köylüyü düşünen yok. Devlet zaman zaman destek veriyor, çalışmalar yapıyor.

Birçok üründe biz bunu yaşıyoruz. Kasada gidiyorsunuz fiyat ayrı, fişteki fiyat ayrı. Bu milletin indirime ihtiyacı var."  dedi.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu;

"Tüm dünyada zeytin ve zeytinyağı fiyatları yükseldi. Ayçiçekte böyle bir durum görülmemesine rağmen, bugün zeytinyağının litresinin 180-250 bandına çıktığını gören bazı fırsatçılar 42-50 TL bandındaki ayçiçek yağının litre fiyatını yukarı doğru çekme çabası içerisine girdiler.

Tüketiciler dikkatli olmalı, fahiş fiyat yapan yerlerden uzak durmalıdır. Fahiş fiyat artışlarını da Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Artışı Değerlendirme Kurulu’na iletmelidirler.” dedi.