Ekonomist Selçuk Geçer, dolar ve ekonomiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçer, şu anki dolar kuru konumunu çok değerli olarak nitelendirirken, doların daha da yükseleceği uyarısında bulundu.

İşte Selçuk Geçer'in ekonomiye dair öne çıkan uyarıları:

 Selçuk Geçer, doların şu an itibariyle son derece değerli bir konumda bulunduğunu ve yükselme eğiliminde olduğunu belirtti. Bu durumun, uluslararası piyasalara da etkisi olabileceğine dikkat çekti.

Tekrarlıyorum Türk lirasının şu anda ya da en kısa sürede dolar karşısında en az 45 lira olması gerekiyor. Dengelensin diyorsanız da, o seviyeler buralar değil. Dengeleneceği seviye 45 lira ve üstü. Sonrasında da oluşacak enflasyona göre daha yükselecek” dedi.

Sibergöz - 39 Operasyonlarında 74 Şüpheli Yakalandı Sibergöz - 39 Operasyonlarında 74 Şüpheli Yakalandı

 Geçer, ABD'de faiz artışlarının hisse senedi satışlarını tetikleyebileceğini ve bu durumun dünya piyasalarını olumsuz etkileyebileceğini ifade etti.

Ekonomist, dünya borsalarında önemli satışların yakın gelecekte gerçekleşebileceğini tahmin etti ve bu satışların riskli piyasalarda ciddi düşüşlere yol açabileceğine işaret etti.

Selçuk Geçer, altın fiyatlarının kısa vadede gevşeyebileceğini ve sonrasında yukarı yönlü hareket edebileceğini söyledi.

Dolar Kuru Yorumları: Geçer, Türkiye'ye yönelik olarak Avrupa ve ABD'den bir manipülasyon uygulandığını dile getirdi. Ayrıca, Türk lirasının daha fazla değer kaybetmesine gerek olmadığını ve doların Türk lirası karşısında en az 45 lira olması gerektiğine inandığını ifade etti.