Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirdiği ilk toplantının ardından, asgari ücret zammı için ikinci toplantısını 18 Aralık Pazartesi günü saat 13:30'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapacak. İlk toplantıda ücret konusunun ele alınmamış olmasına rağmen, komisyonun ikinci toplantısında işçi, işveren ve hükümet temsilcileri, ara zam oranları üzerinde pazarlık yapacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, komisyonun ilk toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, 2024 yılı asgari ücretinin sosyal diyalog ve istişareyle belirleneceğini ve çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceği söylemini yineledi. Bakan Işıkhan, temel hedeflerinin işçi ve işverenlerin mutabakatıyla asgari ücreti belirlemek olduğunu ifade etti.

Asgari Ücret Tespit Komitesi'nin ikinci toplantısında, TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ve Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş başkanlık edecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcileri ise enflasyon, alım gücü ve istihdamla ilgili ekonomik veri ve raporları sunacaklar.

Asgari ücrette yapılacak zammın oranlarına göre oluşacak net ve brüt rakamlar ise şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz
  • Yüzde 35'lik zamda asgari ücret 15 bin 392 lira
  • Yüzde 40'lık zamda 15 bin 962 lira
  • Yüzde 45'lik zamda 16 bin 532 lira
  • Yüzde 50'lik zamda 17 bin 103 lira
  • Yüzde 55'lik zamda ise 17 bin 673 lira olacak.

Asgari ücretin belirlenmesi için devam eden sürecin sonunda, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin ne kadar olacağı 18 Aralık'taki toplantının ardından belli olacak. Aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş olan mevcut asgari ücret, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor. İşverenin toplam maliyeti ise bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş.