İl merkezinde netlik kazanmayan verilere göre, CHP adayı ve mevcut Belediye Başkanı Faruk Demir 5 bin 49 oy, AK Parti adayı Yunus Baydar ise 4 bin 875 oy aldığı belirlenmişti.

AK Parti İl Başkanlığı, tüm sandıkların tekrardan sayımı ve seçimin iptali için Merkez İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu.

Söz konusu Kurul, AK Parti'nin dilekçelerle sunmuş olduğu belgeler ışığında oy çokluğuyla seçimlerin tekrarlanmasına karar kıldı.

Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar

AK Parti Ardahan Seçim İşleri Başkanı Avukat Mehmet Kurukaya, parti binasında yapmış olduğu basın toplantısında, Ardahan halkının iradesinin arkasında durmak için bir araya geldiklerini ifade etti.

Tüm evrakların delil olarak sunulduğunu belirten Kurukaya, şu cümleleri ekledi:

"Yapmış olduğumuz itiraz oy çokluğuyla kabul görerek, seçimin yenilenmesine karar verilmiştir. Verilen bu karardan da anlaşılacağı üzere, yapmış olduğumuz itirazlar gerekçeli ve hukuka uygundur. Söz konusu karar, İl Seçim Kuruluna itiraz yolu açık olmak üzere verilmiş olup itiraz sürecinin tamamlanması beklenmektedir." dedi.

AK Parti Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar da kararın kısa süre önce kendilerine ulaştığını söyleyerek, "Ancak karşı tarafın, İlçe Seçim Kurulunun iradesini yok sayarak toplumu manipüle etmeye çalıştığını gördük." ifadelerine yer verdi.