Yatırımcıya uyarı geldi: Bu yılın en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu! Yatırımcıya uyarı geldi: Bu yılın en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu!

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gelen şikayet ve ihbarlar üzerine şüphelileri yakın takibe almıştı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 29 Eylül'de 23 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemiş, hakkında 17 "nitelikli dolandırıcılık" suçundan yakalama kararı olan bir kişinin de aralarında bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Adreslere yapılan aramalarda, 2 ruhsatsız tabanca, ruhsatsız pompalı tüfek ile 18 mermi, alım satım işlemlerinde kullanılmak üzere hazır tutulan ikiz çek, suça konu çek kullanılmak suretiyle alınan ATV aracı ele geçirilmişti.

İnternet alışveriş sitelerindeki binek otomobil, deniz motoru ve forklift gibi yüksek değerli ilanların sahipleriyle görüşüp güven verici konuşmalar yaptıkları, fiyatta anlaştıkları kişilerin araçlarını ikiz çek vererek aldıkları tespit edilen şüphelilerin, bu şekilde 14 kişiyi dolandırdıkları, 5 kişiyi de dolandırmaya teşebbüs ettikleri belirlenmişti. 

29 Eylül'de gerçekleştirilen operasyonda 22 şüphelinin emniyetteki işlemleri bugün itibariyle tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 15'i çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.