Yeni düzenlemelerle birlikte memur maaşlarının en düşüğü 22 bin liraya yükseltildi ve meslek gruplarının maaşları belirlendi. TBMM'ye sunulan kanun teklifinin yasalaşması durumunda, en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya çıkacak.

Kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde temmuz ayından itibaren yüzde 6 oranında artış öngörülmüştü. Ancak bu yılın birinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. Bu nedenle, söz konusu enflasyon oranına ek olarak yüzde 11,55 artış yapılarak toplamda yüzde 17,55 artış sağlandı.

Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu

Yeni düzenlemeyle birlikte, aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 22 bin 17 lira olarak belirlendi. Bu, bir önceki düzenlemeye göre önemli bir artışı temsil ediyor. Memur emeklilerinin en düşük aylığı da 7 bin 901 liradan 9 bin 288 liraya yükseltilmiş oldu.

Ayrıca, yeni düzenlemelerle meslek gruplarının maaşları da belirlendi. 1/4 derecesindeki öğretmen maaşı 26 bin 654 liraya, 8/1 derecesindeki polis maaşı 29 bin 525 liraya, 1/4 derecesindeki uzman doktor maaşı ise 54 bin 959 liraya çıkmış oldu.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi