Tüm araç sahipleri, zorunlu araç muayenelerini gerçekleştirmek için TÜVTÜRK istasyonlarına uğruyor. Ancak, herkesin bilmediği bir detay var ki bu, araç sahiplerine ekonomik bir yük getiriyor. Enflasyon oranlarındaki artış nedeniyle araç muayene maliyetleri de ciddi oranda yükseliyor. Ayrıca, 2023 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) reyting oranının %122,9'dan %61,5'e düşürülmesi rağmen, muayene maliyetlerinde bir azalma yaşanmadı.

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Kredi Kartı İle Araç Muayene Ücreti Ödemelerinde Ek Ücret İddiası

Cahit Saraçoğlu, Twitter'daki hesabında dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Saraçoğlu, araç muayenelerinde kredi kartı ödemelerine uygulanan ek ücretlerin yasa dışı olduğunu belirtti. Bu paylaşım, TÜVTÜRK'ün hizmetlerini kullanan tüm araç sahipleri için oldukça önemli.

Saraçoğlu'nun bu önemli paylaşımı şu şekildeydi:

"Uyanık olun. TÜVTÜRK'ün kredi kartı ödemesinde aldığı ilave ücret hukuksuz... 2022 Ağustos ayında TÜVTÜRK üzerinden araç muayenemi kredi kartıyla ödememe ilave olarak 12.41 lira ödeme farkı tahsilini tüketici hakem heyetine itiraz etmiştim. Tüketici Hakem Heyeti (THH) ayıplı hizmet olarak nitelendirildi."

Bu durum, araç sahiplerinin yüksek oranda mağdur olmalarına neden oluyor. Ancak, Saraçoğlu'nun açıklamalarına göre, durumun değişebileceği belirtiliyor.

Tüketici Hakem Heyeti'nden Lehine Karar

Saraçoğlu'nun bu paylaşımıyla birlikte, bir tüketici hakem heyetinin, aynı durumu yaşayan bir tüketici lehine karar verdiğini belirtti. Bu, araç sahiplerinin kredi kartı ödemesinde ekstra olarak ödedikleri ücreti geri alabilecekleri anlamına geliyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi