AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Ömer Çelik, basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantıda, kabinede olası bir değişiklikle ilgili merak edilen sorular da gündeme geldi.

Çelik, toplantıda kabinede değişiklik olup olmayacağına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: "Siyasal sonuçları değerlendirme aşamasına geldik. Merkez Yönetim Kurulu'nda, Bakanlar Kurulu'nda değişim olacaksa bu, sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir kuşkusuz." dedi.

Bakan Özhaseki tarih verdi: 200 bin konutun teslimatını yapacağız Bakan Özhaseki tarih verdi: 200 bin konutun teslimatını yapacağız

Çelik, İsrail Başbakanı Netanyahu ve ekibinin bölgedeki tansiyonu artırmak amacıyla kasıtlı ve sistematik bir politika izlediğini belirtti. Filistinlilere dönük soykırım siyasetinin 40 binden fazla insanın ölümüne sebep olduğunu vurgulayan Çelik, İran ile yaşanan tansiyonun da Netanyahu hükümetini teşvik ettiğini dile getirdi.

Özellikle İsrail'in, Şam Büyükelçiliği'ne düzenlediği saldırıyı eleştiren Çelik, uluslararası toplumun İsrail'e karşı gösterdiği tepkilerin yetersiz olduğunu ifade etti. ABD'nin İsrail'e dönük tepkilerinin daha kısıtlı olduğunu belirten Çelik, bu durumun dünya kamuoyunun ikiyüzlü davrandığı şeklinde yorumladı.

Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce yaptığı bir açıklamayı hatırlatarak, Hamas'ın bir direniş örgütü olduğunu ve Türkiye'nin Filistin meselesine her türlü desteği vereceğini vurguladı. Ayrıca, Yunanistan'ın Ege Denizi'nde deniz parkı kurma planlarını da eleştiren Çelik, Türkiye'nin bu konuda kararlı olduğunu ve Yunanistan'ı diplomatik yollardan sükûnete çağırdığını belirtti.