Türk-İş'in son açıkladığı araştırmaya göre, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için gereken aylık gıda harcaması tutarı 17 bin 725 TL'ye yükseldi. Bu rakam, asgari ücretin altında kalan bir açlık sınırını işaret ediyor ve bu yıl ilk defa böyle bir durum yaşandı. Açlık sınırının altında kalan asgari ücret, ekonomik sıkıntıların derinleştiğine dair bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

Araştırmaya göre, gıda harcamalarının yanı sıra giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık gibi zorunlu diğer aylık harcamaların toplamı ise yoksulluk sınırını oluşturuyor ve bu sınır da 57 bin 736 TL olarak belirlendi. Bu rakamlar, ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ne kadar yüksek meblağlara ihtiyaç duyduklarını gözler önüne seriyor.

Ayrıca, bekâr bir çalışanın yaşam maliyetinin de oldukça yüksek olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya göre, bekâr bir çalışanın aylik 'yaşama maliyeti' 22 bin 991 TL olarak hesaplandı. Bu rakam, bireylerin kendi geçimlerini sağlayabilmeleri için ne kadar büyük bir bütçe ayırmaları gerektiğini gösteriyor.

Bakan Işıkhan'dan emeklilere bir dizi müjdeli haber: Ücretsiz konaklama... Bakan Işıkhan'dan emeklilere bir dizi müjdeli haber: Ücretsiz konaklama...

Nisan ayıyla birlikte mutfak enflasyonunun da hızlandığı görülüyor. Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 5,55 oranında gerçekleşti. Son on iki ay itibariyle ise gıda enflasyonunun yüzde 74,88 oranında arttığı belirlendi. Bu durum, ailelerin gıda alımı için daha fazla harcama yapmak zorunda kaldıklarını ve mutfak giderlerinin artan bir trendle yoluna devam ettiğini gösteriyor.