Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis kadrosunda ve kabinede büyük bir değişiklik yaptıktan sonra, parti yönetiminde de köklü değişikliklere gitmeye hazırlanıyor. 7 Ekim'de yapılacak AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi'nde, parti yönetiminde yer alacak kadrolar belirlenecek.

Kongre Öncesi Hareketlilik

Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan kongre öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) listesi üzerinde yoğun bir çalışma yürütüyor. Erdoğan, yerel seçimlerde AK Parti'yi temsil edecek kadroları titizlikle seçiyor. Ayrıca, kongre hazırlıklarıyla ilgili dar kurmaylarından bilgi alıyor.

Değişim Hız Kesmiyor

İslam Kalkınma Bankası Grubu, Türkiye'ye finansman desteği sağlayacak! İslam Kalkınma Bankası Grubu, Türkiye'ye finansman desteği sağlayacak!

Tayyip Erdoğan, milletvekili listesinde yüzde 60'ın üzerinde değişiklik yapmış ve kabinede de sadece iki bakanı korumuştu. Şimdi ise kongrede MKYK, Disiplin Kurulu, Etik Kurulu ve Demokrasi Hakem Heyeti gibi Genel Merkez Kurulu'nda yer alan toplam 142 isim üzerinde yüzde 65'e varan bir değişiklik yapmayı planlıyor.

Mevcut Milletvekilleri Yeniden Değerlendirilecek

Genel seçimlerde 3 dönem kuralına takılarak Meclis'e giremeyen milletvekilleri, yeni MKYK listesinde değerlendirileceği ifade ediliyor. Bu liste, Meclis ve Genel Merkez arasındaki ayrımı da netleştirecek. Mevcut milletvekillerinden sadece deneyimli olan birkaçı MKYK'ya alınacak.

Tüzük Değişikliği Gündemde Değil

Parti içinde tüzük değişikliği gündeme gelmişti. Ancak, taslak çalışmasında MKYK listesinin 50'ye çekilebileceği ve genel başkanvekili sayısının 1'e indirilebileceği konuşulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuya sıcak bakmadığı bildiriliyor.

Bu haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'de gerçekleştirdiği büyük değişikliklerin ardından parti yönetimini sürdürme kararlılığına odaklanılıyor. 7 Ekim'deki kongrede yerel seçimlere katılacak kadroların belirleneceği belirtiliyor.