Ensonhaber'in YouTube kanalında abonelerle buluşan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, 14 Mayıs'ın muhasebesini çıkardı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kazanması halinde cumhrbaşkanlığı yardımcılığı koltuğuna getirilecek olan ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçimlere katkısını sordu.

İmamoğlu'nun katsı yapıyor gibi görünse de katkı yapmadığı şeklinde konuşan Tunay, her şeyin ortada olduğunu söyledi.

Bakan Kacır duyurdu: İlk ilaç adayı geliştirildi Bakan Kacır duyurdu: İlk ilaç adayı geliştirildi

Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinin seçmen tarafından kabul görmediğini söyleyen Faik Tunay, Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinin ikinci turda başka bir yöne evrildiğini vurguladı.

Gündem yaratacak söylemlere imza atan Faik Tunay, açıklamalarında şu ifadeleri kaydetti:

''İmamoğlu olumlu katkı yaptı gibi görünse de yapmadı. Ben size sabah akşam burada kazandık diye yalan söylerim ama her şey ortada.

Tek tek bak İmamoğlu ve Mansur’un gezdiği yerlerde oranlar nasıl. AK Parti’nin Karadeniz de oyları arttı.

Seçim sonuçlarına bak İç Anadolu da ve Karadenizde. Ankara’da Kılıçdaroğlu İstanbul'da İmamoğlu katkısıyla büyük fark atılması beklendi. Beklenti neydi İstanbul’da büyük bir fark atılmasıydı.

Ama öyle olmadı büyük şehirde kafa kafa olmalarına rağmen Erdoğan’ın diğer bölgelerde büyük oy farkı var. Bizimkiler farkı büyükşehirlerde kapatmayı planladı.''

Selahattin Demirtaş serbest kalsın diyen Kılıçdaroğlu tam tersi Ümit Özdağ ile birlikte oldu

''Kemal beyin söylemleri toplumda yer tutmadı. Şu an 3 4 dostum oy kullanmayacak. 2 milyon oy farkı var. Sosyal medyaya bakarsan açıkta kalırsın.

Twitter’a güvenerek siyaset yapılır mı? Oy veren 100 kişiden 5’i Twitter’a göre hareket ediyor.

Bugün ne günlerde Perşembe bu tablonun terse dönmesi için katılım yüzde 90 üstüne çıkmalı.

İlk turdaki söylem tersine döndü. Selahattin Demirtaş serbest kalsın diyen Kılıçdaroğlu tam tersi Ümit Özdağ ile birlikte oldu.''