Pasaportsuz gidilen ülkelerin listesi belli oldu. Kimlik göstermek yeterli Pasaportsuz gidilen ülkelerin listesi belli oldu. Kimlik göstermek yeterli

ATA İttifakı'nın dağılmasının ardından Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini açıkladı. Oğan'ın açıklamasının ardından gözler, Özdağ'a çevrildi. Özdağ ise yaptığı açıklamada Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamadan önce Zafer Partisi lideri Özdağ, AK Parti'li yetkililerle de bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil birçok AK Parti'li isim görüşmelerin yapıldığı süreçte Özdağ'ın İçişleri Bakanlığı koltuğunu istediğini söyledi.

AK Parti'li isimlerin söylemlerine konuk olduğu programda yanıt veren Ümit Özdağ, şu açıklamaları kaydetti:

“Bugün Mustafa Destici demiş ki Ümit Özdağ AK Parti’den de bakanlık istedi. Gizli bir şey değil bu, evet. Biz Ak parti ile görüşmelerimiz sırasında ortaya bir şart koyduk, 13 milyon sığınmacı ve kaçak dönecekler vatanlarına. Ve biz bunun dışında bu sürecin içerisinde yer almayız. (Bakanlık iddiası için ne söylüyorsunuz?) Bu işi siz yapamazsınız, biz yaparız, biz burada görev alacağız bu süreçte ve bu geri dönüş sürecini yöneteceğiz. Kavram olarak bakanlık geçmedi ama netice itibariyle bu süreci yönetecekseniz bu sürecin içerisinde fiilen yer almamız lazım. Bakanlık diye telaffuz etmedik.”