Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda geçen gün sabah yaşanan aksaklık, 50 saati aşkın bir süredir çözüme kavuşmadı. Metro Hattı'ndaki arıza sebebiyle Altunizade durağında yoğunluk oluştu. İstanbul'da yaşayanların günlük yaşamları, evden işe, okula veya başka bir yere gitmek üzere çıkmalarıyla olumsuz etkileniyor.

Galatasaray, sahasında Sivasspor'u 6 golle geçti Galatasaray, sahasında Sivasspor'u 6 golle geçti

21 Nisan gecesi M5 Üsküdar-Samandıra metro hattında, eğitim amaçlı kullanılan ve içinde yolcu bulunmayan iki metro, Fıstıkağacı istasyonu yakınlarında burun buruna çarpıştı. Neyse ki olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, yapılan çalışmalar nedeniyle metro istasyonlarında günlerdir yoğunluk yaşanıyor.

Aa 20240424 34359819 34359816 Uskud V4Un

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"M5 hattı Fıstıkağacı İstasyonu bölgesinde 21 Nisan’ı 22 Nisan’a bağlayan gece, işletme saatleri dışında eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki trenin teması sonucu zarar gören kuplajların tamir işlemleri devam etmektedir. Zorunlu bakım çalışmalarının 24 Nisan Çarşamba gecesi tamamlanması ve 25 Nisan sabahı itibarıyla normal işletmeye geçilmesi planlanmaktadır."

Bu süreçte Üsküdar-Altunizade istasyonları arasında yaklaşık 15 dakika aralıklarla mekik seferleri yapılmakta, Altunizade-Samandıra Merkez istasyonları arasında ise normal sefer tarifesi uygulanmaktadır. Yoğunluğu ve beklemeleri azaltmak adına Üsküdar ve Altunizade İstasyonları'ndan ücretsiz İETT ring seferleri düzenlenmiştir. Bu ring seferleriyle yolcular alternatif bir ulaşım imkanına kavuşmuşlardır.