Amasya'da hayvana eziyet! Bakanlık olaya el attı: 5 gözaltı Amasya'da hayvana eziyet! Bakanlık olaya el attı: 5 gözaltı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir programda ekonomi ve tasarruf konularında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Gereksiz harcamalardan, ihtiyaç duymadığımız tüketimden kaçınmamız gerekiyor" ifadeleriyle tasarrufun önemini vurguladı.

Kanal 7'de yayınlanan Başkent Kulisi programında gündemi değerlendiren Yılmaz, siyasette rekabetçi işbirliğine vurgu yaparak, ülkenin geleceği için siyasi diyaloğun artmasının önemine dikkat çekti. Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefet lideri Özgür Özel ile yaptığı görüşmenin önemli olduğunu belirtti.

Ekonomik beklentilere yönelik değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, enflasyonla mücadelede yapılan çalışmalara odaklandı. Yaz aylarında enflasyonda ivme kaybı yaşanacağını ve önümüzdeki dönemde düşüş beklendiğini belirten Yılmaz, enflasyonda 20 puanlık bir düşüş öngördüğünü ifade etti.

Tasarruf tedbirlerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Yılmaz, Türkiye'nin geleceğini güçlendirecek alanlara kaynak aktarılması gerektiğini vurguladı. Kamu harcamalarında gereksiz tüketimden kaçınılması gerektiğini belirten Yılmaz, tasarrufun etkili bir şekilde izlenmesi için çalışmaların başlatıldığını aktardı.

Araç kullanımından kamu binalarının kullanımına kadar her detayın değerlendirildiğini belirten Yılmaz, tasarrufun verimlilikle birlikte ele alındığını ve kamu harcamalarının daha etkin bir şekilde yönetilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.