Türkiye Futbol Federasyonu, seçim tarihinde bir değişiklik olmayacağını duyurdu ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yanı sıra erken seçim için imza toplayanlara tepki gösterdi. Federasyon, bazı kulüplerin sportif başarısızlıklarını TFF'yi hedef alarak bahane olarak kullandığını savundu.

Altın için tarih ve rakam geldi! İslam Memiş 'Gram altın o zaman alınır' Altın için tarih ve rakam geldi! İslam Memiş 'Gram altın o zaman alınır'

TFF'nin yaptığı açıklamada, kulüplerin sportif başarısızlıklarının TFF'nin ve kurullarının suçlanmasının Türk futboluna ihanet olduğu ifade edildi. Açıklamada, kulüplerin şeffaf bir şekilde bilgilendirileceği ve doğru bilgilendirmenin devam edeceği vurgulandı. TFF, kulüp başkanlarının kötü niyetli kişilerin manipülasyonlarına maruz kalmaması için gerekli desteği vereceklerini ifade etti.

Açıklamada, kulüplerin seçimli mali genel kurul için erken tarih taleplerinin karşılık bulmadığı ve seçimin 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacağı belirtildi. TFF, Türk futbolunun içine sokulmaya çalışılan kaos ortamına hizmet etmeyeceklerini ve Türk futbolunun ortak menfaatlerini koruyacaklarını vurguladı.

Öte yandan, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi sert bir dille eleştirdiği belirtildi. Koç, Büyükekşi'yi koltuğunu korumak için Suudi Arabistan'da yaşanan krizi fırsata çevirmekle suçladı ve TFF'nin içinde FETÖ unsurlarının hala bulunduğunu iddia etti. Koç, Büyükekşi'nin koltuğunu korumak için manipülasyonlar yaptığını savundu ve bunun Türk futboluna zarar verdiğini öne sürdü.