Asgari ücretle ilgili tartışmalar devam ederken, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bu sene bir kere artış olacak" açıklamalarına sert tepki gösterdi. Atalay, "Hiç olmasın, enflasyon da olmasın, zam da yapmayın" dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrete yapılacak zam konusunda açıklamalarda bulundu. Atalay, "Bu sene bir kere artış olacak" sözlerine karşı çıkarak, "Hiç olmasın. Enflasyon da olmasın, zam da yapmayın" ifadelerini kullandı.

Atalay, asgari ücretin başlangıç ücreti olmasına rağmen, geçim ücreti haline geldiğini belirterek, "Şimdi 11 bin 402 lira. Bakan Bey 'Bu sene bir kere artış olacak.' dedi. Hiç olmasın. Enflasyon da olmasın zam da yapmayın." şeklinde konuştu.

Asgari ücretin 8 milyon kişiyi ilgilendirdiğine vurgu yapan Atalay, "Başlarını aşağı eğme lüksümüz yok. Bu ücret, ülkemizde en büyük sözleşmedir." dedi.

İsmail Koncuk: Mülakatı savunup, sonrasında altında kalan sendikacı müsveddesi... İsmail Koncuk: Mülakatı savunup, sonrasında altında kalan sendikacı müsveddesi...

Atalay, ayrıca taşeron işçilerin kadro beklentisi, iş kazaları ve memur sendikalarının talepleri gibi konulara da değindi. Konuşmasında, "Yoksullukta birleşmeyelim, refahta birleşelim." ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda asgari ücretle çalışan işçilerin de yer alacağını belirten Atalay, işçilerin bu paralarla geçinememe sorunlarını komisyonda dile getireceklerini söyledi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı, konuşmasının sonunda ülkeyi yönetenleri işçileri yok saymamaları konusunda uyardı. Atalay, "Ülkeyi yönetenlere bizi görmemezlikten gelmeyin diyorum. Bizi yok saymayın." dedi.