Prof. Dr. Hakan Kara, seçim öncesi Türkiye Merkez Bankası'nın kurlara müdahale etmeye devam ettiğini gösteren bir grafik paylaştı. Kara'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, son dört haftada yaklaşık 20 milyar dolarlık döviz satışı gerçekleştirildi. Bu, Türk lirasının değerini koruma amacıyla yapılan bir müdahale olarak görülüyor.

Kara, açıklamasında ayrıca, Türk lirasının değer kaybetmesini ve rezervlerin azalmasını engellemek için Türk lirası mevduat faiz oranlarının artırılması gerektiğini savundu. Ayrıca, küçük yatırımcıların da kazanç elde etmesinin önemli olduğunu vurguladı. 

Kredi çekmek isteyenlere uyarı geldi: Son 22 yılın zirvesine çıktı! Kredi çekmek isteyenlere uyarı geldi: Son 22 yılın zirvesine çıktı!

Mevcut durumda, Merkez Bankası'nın likidite sıkılaştırması sonrasında piyasa faizlerinin %46,5 seviyesinde seyrettiğini belirtti. Yıllık bileşiği %58,9 olan bu faiz oranının, Türk lirası mevduat faizinin %53,6 olduğuna dikkat çekti. Ancak Kara'ya göre, bu oran büyük tutarlı mevduatları dışladığında daha düşük olabilir.

Bu nedenle, Kara, Türk lirası mevduat faiz oranlarının artırılması ve bu artıştan sadece büyük yatırımcıların değil, küçük yatırımcıların da faydalanmasının önemli olduğunu vurguladı. Bu sayede, ekonomik istikrarın sağlanması ve Türk lirasının değer kaybının önlenmesi hedefleniyor.