Milli Eğitim Bakanlığı, resmi bir yazı ile öğretmenlere anket görevi verileceğini duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen resmi yazıda, Geleneksel Çocuk Oyunlarına ilişkin “Geleneksel Çocuk Oyunlarına Yönelik İzleme ve Değerlendirme Çalışması”nın planlandığı ve bu kapsamda öğretmenlere anket görevinin verileceği belirtildi.

Volkan Konak'tan Ali Erbaş'a şarkılı gönderme: ''Alim gitme pazara uğratırlar nazara" Volkan Konak'tan Ali Erbaş'a şarkılı gönderme: ''Alim gitme pazara uğratırlar nazara"

Ankete ilişkin veri toplama araçlarının ekte yer aldığı ifade edildi. Öğretmen anketinin, 14.03.2024 ile 22.03.2024 tarihleri arasında, Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin erişimine açılacağı belirtildi.

Geleneksel çocuk oyunlarının geliştirilmesi ve güncellenmesi amacıyla yapılan bu anket çalışması, çocuk oyunlarının daha işlevsel hale gelmesine katkı sağlayacak. Resmi yazının 14.03.2024 tarihinde Temel Eğitim Genel Müdürlüğünden çıktığı ve okullara gönderilmeye başlandığı ifade edildi.