Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, öğrencilerin ulaşım masraflarını karşılamak için yeni bir proje başlattı. Farklı illerde yaşayan ve eğitim gören öğrenciler için seyahat imkanlarını artıran bu destek, öğrencilerin ailelerine daha kolay bir şekilde ulaşmasını sağlayacak.

Üniversite eğitimi alan öğrenciler için sunulan devlet desteği her geçen gün artıyor. Ailelerinin yanına gitmek isteyen öğrenciler için belirli dönemlerde iller arası seyahatleri kolaylaştıran destek projeleri devam ediyor.

Konut satışları azaldı, konut kredisi borçlanmaları arttı Konut satışları azaldı, konut kredisi borçlanmaları arttı

Bakanlık tarafından sunulan ulaşım desteği fırsatı, öğrencilerin aileleriyle vakit geçirmelerine olanak tanıyor. Bu program kapsamında, Bakanlık tarafından sosyal yardım alan ailelerin üniversitede örgün eğitim gören çocukları bu desteği alabilecek.

Öğrenci, 25 yaşını geçmediği ve ailesinin ikamet ettiği il dışında üniversite eğitimi aldığı sürece bu destekten faydalanabilecek.

Öğrenci Ulaşım Desteği Nedir?

Her yıl iki kez gidiş ve iki kez dönüş olacak şekilde toplamda 4 bilet devlet tarafından ödenecek. Bu destek kapsamında öğrenciye toplamda 5.000 TL ödeme yapılacak. Bu hesaplamaya göre, tek yönlü bilet üst limiti 1.250 TL olacak.

Öğrenci ulaşım desteği başvurusunda bulunmak isteyenlerin özel bir başvuru yapmasına gerek yok. Bakanlık tarafından desteklenen aileler, bilet ibrazı yöntemini kullanarak indirimli ulaşım hakkını kullanabilecekler.