Yabancı uyruklu öğrencinin vurduğu okul müdürü kurtarılamadı Yabancı uyruklu öğrencinin vurduğu okul müdürü kurtarılamadı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sapanca'da düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyonla mücadelede ek adımların atılacağını belirten Şimşek, bu adımların sonuçlarının yılın ikinci yarısında görülmeye başlanacağını ifade etti. Ayrıca, yaz aylarında enflasyonun hızlı bir şekilde düşeceğini öngördü.

Bakan Şimşek, "Enflasyonu sıkı para politikası, maliye politikası, hedeflerle uyumlu bir gelirler politikası, yapısal dönüşüm ve verimlilik artışıyla düşüreceğiz. Sonuçlarını yılın ikinci yarısında almaya başlayacağız" dedi. Şimşek, enflasyonun yaz aylarında hızla düşeceğini ve bunun programın başarısından kaynaklandığını belirtti.

Bakan Şimşek'in açıklamalarına göre, geçen yıl sonunda hazırlanan Orta Vadeli Program'ın sonuçlarının görülmeye başlandığını, Türkiye'nin makroekonomik sorunlarını çözmek için kararlı olduklarını söyledi. Şimşek, ekonomideki dengelemenin başladığını ve dış kaynak ihtiyacının azaldığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin dışarıdan kaynak bulma konusunda sorun yaşamadığını vurguladı.

Bakan Şimşek'in konuşmasında öne çıkan diğer başlıklar arasında Türkiye'nin risk priminin azalması, iç talebin yumuşamasıyla dış talebin destekleyici olmasının önemi, ve yapısal reform gündemi yer alıyor. Şimşek, Türkiye'nin büyüme sorunu olmadığını ancak büyüme kompozisyonunu değiştirmeye kararlı olduklarını belirtti.

Son olarak, Bakan Şimşek enflasyonla mücadele kapsamında kamuda tasarruf ve harcama üzerine çalışmaların tamamlandığını ve ikinci yarıda güçlü bir şekilde devreye gireceğini ifade etti.