Elektrik ve doğal gaz faturalarında yeni dönem! Elektrik ve doğal gaz faturalarında yeni dönem!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'da yaptığı açıklamalarda, yerel yönetimlerde hukukun üstünlüğünü vurgulayarak, kamu kaynaklarının doğru kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Tunç, belediye başkanlarının halkın güvenini boşa çıkarmamaları gerektiğini belirtti.

Adalet Bakanı Tunç, Bartın'da gerçekleştirdiği ziyaretler öncesinde yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin demokrasinin temeli olduğunu ifade etti. Belediye başkanlarının, halkın ve devletin kaynaklarını doğru bir şekilde kullanması gerektiğinin altını çizen Tunç, hukukun üstünlüğünün her zaman korunacağını vurguladı.

Tunç, "Bir belediye başkanı, milletin kaynaklarını millet düşmanlarına akıtırsa orada hukuk devleti devreye girer. Bu noktada devletin yetkili kurumları da her zaman bu konuda hassas ve teyakkuzda olacak" şeklinde konuştu.

Yerel yönetimlerin, vatandaşlara birçok hizmeti götüren önemli kurumlar olduğunu belirten Tunç, seçilen belediye başkanlarının aldıkları desteği millete hizmet olarak geri vermesi gerektiğini vurguladı. Kamu kaynaklarının suç unsurlarına harcanmaması gerektiğinin altını çizen Tunç, bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade etti.