Yapılan görüşmenin ardından açıklama yapan Bakan Muş, her ne olursa olsun haksız fiyatın karşısında durduklarını alınması gereken tedbirleri alacaklarını belirtti. 

Sözkonusu görüşmenin ardından üç zincir market fiyatlarda düzenlemeye gitti ve binlerce ürünün fiyatının ocak ayı boyunca sabitlendiğini duyurdu.

Bakan Muş'un uyarılarından sonra ilk olarak ŞOK Marketler, 1000 üründe fiyatları sabitledi. Ardından Migros, 3 binden fazla üründe sürekli indirim uygulama ve 419 temel ihtiyaç ürününde fiyatları sabit tutarken,  CarrefourSA ise 20 bin üründe yüzde 40'a varan indirim yaptığını duyurdu.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, ŞOK Marketler'in fiyat düzenlemesinin ardından dikkat çeken şu açıklamada bulunmuştu:

"Diğer zincir marketlerin de bu kampanyaya katılması adeta zorunlu aksi halde satışları düşecek, ciroları azalacak ve tüketici sabit fiyat olan yerleri tercih edecek. Ülkemizde faaliyet gösteren tüm zincir marketlerin bu kampanyaya katılması, en az 1 yıllık bir süre için fiyatı standart haline getirmeleri lazım."