Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite tercihi yapacak adaylar için rektörlere çağrıda bulundu. Öğrencilere rehberlik ve programların tanıtımlarında destek olunması gerektiğine dikkat çeken Özvar, YÖK tarafından yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Milli Eğitim Bakanlığına Yürüyen CHP'li Vekiller Tulum Peyniri İstedi Milli Eğitim Bakanlığına Yürüyen CHP'li Vekiller Tulum Peyniri İstedi

"Öğrencilerimizin, bilinçli ve doğru tercihler yaparak potansiyellerini en üst düzeyde kullanabilmeleri için rehberlik ve tanıtım hizmetleri sağlamak fevkalade önemlidir. Dahası, adaylara sunacağınız hizmetlerin sadece sizin programlarınızı değil, diğer programları da kapsamasına ihtiyaç bulunmaktadır."

Öğrencilere sağlanacak rehberlik hizmetlerinin yanı sıra doğru ve güvenilir bilgilerin aktarılmasının önemine değinen Özvar, yetkisiz kişiler tarafından adaylara yanlış bilgiler verilmesinin mağduriyetlere neden olabileceğini vurguladı. Bu nedenle, üniversitelerin adaylara Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan güncel bilgilere danışmalarını tavsiye etti.

Özvar, öğrenci odaklı bir yaklaşımın benimsenmesinin üniversitelerin kalitesini artıracağını ve gençlerin geleceğe güvenle adım atmalarına yardımcı olacağını belirtti. Bu doğrultuda, üniversitelerin mevcut hizmetlerinin gözden geçirilmesi ve yeni hizmetlerin sağlanması için planlamalar yapılmasını istedi.

Son olarak, rektörlere gösterecekleri çabaların adayların doğru tercihler yapmalarına katkı sağlayacağına inancını dile getiren YÖK Başkanı Erol Özvar, tercih sürecinde adaylara yardımcı olmalarını ve onlara doğru yönlendirmelerde bulunmalarını beklediğini ifade etti.