Kamuda tasarruf, personel alımına nasıl etki edecek? Kamuda tasarruf, personel alımına nasıl etki edecek?

CHP milletvekilleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredatını protesto etmek amacıyla bakanlığa yürüdü. Bakanlık personeli, CHP milletvekillerine simit, börek ve meyve suyu ikram ederken, bu anlar renkli görüntülerle kaydedildi.

Protesto yürüyüşüne CHP Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve CHP milletvekilleri katıldı. Murat Emir, basın açıklamasında şunları söyledi: "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı altında Türkiye'ye dayatılan kapalı kapılar ardında hazırlanan ve kendi ideolojik saplantılara hizmet edecek olan bu eğitim modelini reddettiğimizi ifade etmeye geldik."

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül de şunları söyledi: "Bakanımız bir daha ki sefer tulum peynirini yüzde 100 buraya getirsin, tulum peyniri olmadan bir daha gelmiyoruz." Murat Emir'in, "Burada tulum peynirini Mustafa başkanın getirmesi lazım" sözü üzerine Sarıgül de "Tulum peyniri olmadığı zaman da üzüldük, tulum peyniri bekliyoruz" karşılığını verdi.