Son günlerin en sıcak gündem maddesi YKS sınav tarihi erkene alınacak mı ? YKS sınav tarihinde bir değişiklik olmayacak mı? Öncelikle YKS sınav tarihi konusunda şu ana kadar her hangi bir resmi açıklama olmadığını ifade edelim. YKS sınav tarihi konusu neden bu kadar önemli ve neden dolayı YKS sınav tarihinin erkene alınma durumu söz konusu oldu. YKS bilindiği üzere koranavirüs salgını nedeniyle sınav tarhinde değişikşiğie gidilip  Haziran ayından 25-26 Temmuz tarihlerine çekilmişti. 

Bu değişilikle birlikte 12.sınıf 2.dönem konularınında YKS sınav müfredatında olmadığı ve bu konuların YKS sınavında çıkmacayağı ve bundan ötürü yeni düzenlenen YKS konu dağılımı MEB tarafından ilan edilmişti. Bu kararlar sonrası sınava girecek öğrenciler sınav programlarını Temmuz ayına göre düzemleyip konu dağılımları ve tarihleri bu düzenleme ile gerçekleştirmeye başladı ve bu yönde planlı bir şekilde konu dağılımlarına göre çalışmlar devam ediyordu.

Koranavirüs salgını vaka sayılarında ki düşüşler ve buna bağlı alınacak tedbirler kapsamında Bilim Kurulunun kararları doğrultusunda önlemler alınmakta ve  buna bağlı Turizmcilerden gelen  talep ve salgın durumu göz önününe alındığında YKS sınav tarihinde değişikliğie gidilip erkene çekilmesi gündemin 1. sırasına oturdu ve bu konuda sınav tarihleri konusunda açıklamalar ve iddialar üst süte geldi bu konuda çalışmalarını Temmuz ayına göre yapan öğrenciler haklı olarak böyel bir değişiklikte mağduriyetleri dile getirip motivasyon açısında çalışamdıklarını ve gergin bir bekleyiş içinde oldukları için bu konuda tepkilerini en üst düzeyde gile getiriyorlar ilk başlarda bu konuda pek oalsılık verilmesede tepkiler üst düzeyde olsa YÖK tarafından resmi bir açıklama yapılmaması ve bir çok kaynak tarafındna iddaların doğru olduğu noktasında paylaşımlar sonra YKS sınavıan girecek adaylar böyle bir gündemin olduğunu ve sınav değişikliği konusunun bir iddadan değil ve değişiklik konusun yapılma olasılığını anlaması ile sosyal medyada ve yetkiliere YKS sınav tarihin değişmemesi konusunda baskılarını artırdı.

Sonuç olarak şu ana kadar herhangi bir resmi açıklam ve yalanlama bulunmamaktadır. YKS sınavt tarihi konusunda son sözün 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü Bakanlar Kurulu sonrası yapılacak açıklaması sonrası netliğie kavuşacağa benziyor.