Yerel seçim süreci, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri ile başlıyor. İşte yerel seçim takvimine dair önemli tarihler...

2 Ocak 2024: Muhtarlık Bölgesi Askı Listeleri Dökümü Başlıyor

Muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne 2 Ocak tarihinde başlanacak. Bu süreç, seçimle ilgili bilgilerin halka açık bir şekilde askıya çıkarılmasını içerir.
Belirlenecek Tarih: Seçime Katılabilecek Siyasi Partiler Açıklanacak

2 Ocak sonrasında seçime katılabilecek siyasi partilerin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından duyurulacak olan tarih belirlenecek.


31 Ocak 2024: Siyasi Partiler Aday Adayı Listelerini Açıklayacak

Siyasi partiler, aday adayı listelerini 31 Ocak tarihine kadar kamuoyuyla paylaşacak. Bu aşama, aday adaylarının seçim sürecine resmi olarak dahil olduğu aşamadır.


3 Mart 2024: Kesin Aday Listeleri Açıklanacak

Partiler, kesin aday listelerini 3 Mart tarihinde duyuracak. Bu tarihe kadar aday adayları sürecin nasıl şekilleneceğine dair kesinleşen bilgileri alacaklar.

Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti


Yerel seçim takvimi içerisinde belirtilen bu tarihler, seçim sürecinin önemli kilometre taşlarını temsil ediyor. Seçimlere katılacak olan siyasi partiler ve aday adayları için belirtilen tarihleri takip etmek, süreçle ilgili önemli bilgileri elde etmelerini sağlayacak.