Dünyaca ünlü kuruluşların 2024 yıl sonu dolar/TL beklentileri netlik kazandı.

Ekonomist Şenol Babuşcu'nun oluşturduğu tabloya ilişkin, yıl sonu dolar kuru tahminleri 33 lira ile 43,80 TL arasında gidip geliyor.

Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

Ünlü banka HSBC, dolar/TL kurunda normal artış devam edeceğini düşünüyor. HSBC analistleri, dolar/TL kurunun 2024 sonunda 33 lira seviyelerini göreceklerini ileri sürdü.

DEĞERLENDİRMELER 40 LİRAYI GEÇTİ
Alman bakası Deutche Bank ise 2024'te dolar kurunun 38 liraya ulaşacağını düşünüyor.

Amerikalı yatırım bankası Morgan Stanley'de yıl sonunda 1 doların 38 TL'ye tekabül edeceğini paylaştı.

ABD merkezli Citibank ile uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) ilgi çekici bir tahmin bulundu. S&P ile Citibank, 2024'te dolar/TL'nin 40 lirayı bulacağını yahmin ediyor.

Goldman Sachs ile Barclays'a göre ise dolar/TL kuru yıl sonunda 40 lirayı aşacak. Goldman Sachs tarafından yapılan tahminde 40,70 beklentisi oluşurken Barclays ise 43,80 olarak değerlendirdi.

TÜRKİYE'nin DOLAR BEKLENTİSİ
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) Piyasa Katılımcıları Beklenti Anketi sonuçlarına göre, dolar/TL kuru 2024 yıl sonunda 39,46 liraya ulaşacağı düşünülüyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcı Cevdet Yılmaz tarafından yapılan açıklamada Orta Vadeli Program'a (OVP) göre ise 2024 yılı için ortalama dolar kuru 36,78 TL civarında seyredeceğini değerlendiriliyor.