Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde seçmeli dersler arasına eklenen 'spor eğitimi' dersinin müfredatını oluşturarak öğrencilere geniş bir yelpazede spor seçenekleri sunuyor. İşte detaylar...

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan müfredat kapsamında öğrencilere, bireysel ya da takım sporlarından birini seçme imkanı tanınıyor. Bu seçenekler arasında, badminton, bisiklet, boks, eskrim, güreş, halter, judo, karate, kayak, masa tenisi, okçuluk, oryantiring, tekvando, tenis ve yüzme gibi 15 farklı bireysel spor dalı bulunuyor.

Ayrıca, öğrenciler istedikleri takdirde, basketbol, futbol, hentbol ve voleybol gibi takım sporlarından birini de seçebilme şansına sahiptir.

Spor eğitimi dersinde uygulamaya ağırlık verilecek olup, öğrencilere hem bireysel hem de takım sporlarında beceri kazandırılacak. Her modülde, öğrencilerin ilgi ve istekleri doğrultusunda seçtikleri branşlara katılımları sağlanacak. Programın temel hedefleri arasında, öğrencilerin fiziksel etkinliklere katılım yoluyla hareket kabiliyetlerini artırmaları, bilgi-becerilerini geliştirmeleri, fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemeleri bulunuyor.

Çalışmalarda, bölge, çevre, saha, malzeme, ilgi, ihtiyaç ve öğrenme ortamlarının durumu dikkate alınacak. Program ile öğrencilerin işbirliği ve iletişim becerilerini geliştirmeleri, teknolojik bağımlılık ve kötü alışkanlıklardan korunmaları, ruhsal ve duygusal gelişimlerini desteklemeleri amaçlanıyor.

Öğrenciler, spor eğitimi dersleri kapsamında dünyada ve Türkiye'de sporun tarihsel gelişimi hakkında bilgi sahibi olacaklar. Böylece, sporun kültürel ve tarihi bağlamını anlama fırsatı bulacak, sporun toplumsal önemini kavrayacaklar.