Deprem mağdurlarının, kendilerine ait konutlarını yeniden yapma arzusunu desteklemek amacıyla, konutlar için 500 bin TL hibe sunulacak. Bu hibe desteği, depremzedelerin yeni bir ev inşa etme sürecinde karşılaşacakları maddi engelleri büyük ölçüde azaltmayı amaçlıyor.

İşyerlerine Can Veren Destek: 250 Bin TL Hibe

Deprem sonrası işyerlerini kaybeden vatandaşlarımızın ekonomik hayata dönüşlerini hızlandırmak ve işyerlerini yeniden hayata geçirmek amacıyla 250 bin TL hibe desteği verilecek. Bu hibe, depremzedelerin işyerlerini yeniden faaliyete geçirme sürecinde büyük bir fırsat sunacak.

Meteorolojiden 18 İl İçin Uyarı! Rüzgar ve Sağanak Yağışlara Karşı Dikkatli Olun Meteorolojiden 18 İl İçin Uyarı! Rüzgar ve Sağanak Yağışlara Karşı Dikkatli Olun

Kredi Olanaklarıyla Yeni Bir Başlangıç

Bakanlık, depremzedelerin yeni yaşamlarını inşa edebilmeleri için çeşitli kredi olanakları da sunacak. Konut büyüklüğüne göre 500 bin TL ile 800 bin TL arasında, işyeri büyüklüğüne göre ise 250 bin TL ile 500 bin TL arasında kredi imkanı sağlanacak. Bu krediler, depremzedelerin yeni yaşamlarını inşa etme ve işyerlerini yeniden açma konusunda büyük bir kolaylık sağlayacak.

Uzun Vadeli ve Ödemesiz Krediler

Depremzedelere sunulacak krediler, 2 yıl ödemesiz ve toplamda 10 yıl vadeli olarak verilecek. Bu şekilde, depremzedelerin maddi yükü hafifleyecek ve yeni yaşamlarını inşa etme süreci daha da kolaylaşacak.

Sıfır Tolerans Politikası

Bakan Özhaseki, deprem riski taşıyan bölgelerde yapılaşma konusunda sıfır tolerans politikası uygulanacağını vurguladı.