Toplumda yaygın olarak görülen yüksek tansiyon konusunda Karatay, bu durumun önemsizleştirilmemesi gerektiğini belirtti. Yüksek tansiyonun ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini, ancak doğru beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleriyle kontrol altına alınabileceğini ifade etti.

Karatay: "Tuz Tüketimine Dikkat!"

Karatay, yüksek tansiyonla mücadelede tuz tüketiminin kritik önem taşıdığına dikkat çekti. Rafine tuz yerine doğal deniz tuzu veya Himalaya tuzu kullanmanın, tansiyon kontrolünde faydalı olabileceğini belirtti.

Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite

Yüksek tansiyon konusunda risk faktörlerini minimize etmek için sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteye vurgu yapan Karatay, özellikle işlenmiş gıdalardan uzak durulmasını ve düzenli egzersiz yapılmasını önerdi.

Avukattan, başörtülü hakimler için 'reddi hakim' talebi Avukattan, başörtülü hakimler için 'reddi hakim' talebi

Stresten Uzak Durun

Stresin yüksek tansiyon üzerindeki etkisine dikkat çeken Karatay, stres yönetimi tekniklerinin de tansiyon kontrolünde yardımcı olabileceğini ifade etti.

Bilinçli Yaşam ve Doğru Beslenme

Karatay'ın yüksek tansiyon hakkındaki bu değerli görüşleri ve önerileri, sağlıklı bir yaşam tarzının benimsenmesi konusunda bize yol gösteriyor. Prof. Dr. Canan Karatay, yüksek tansiyonun kontrolü için bilinçli bir yaşam tarzı ve doğru beslenmenin önemini vurgulayarak, bilinçli yaşam ve doğru beslenmenin önemine dikkat çekiyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi