Türkiye'deki sosyal medya platformlarıyla ilgili düzenlemeler kapsamında, günlük erişimi 1 milyonu aşan platformların Türkiye'de temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmişti. Ancak, Twitter bu zorunluluğu yerine getirmediği için önce para cezalarına çarptırıldı. Şimdi ise, ödenmeyen cezalar ve temsilci zorunluluğunun halen yerine getirilmemesi durumunda bant daraltma gibi kısıtlamaların gündeme gelebileceği konuşuluyor.

Twitter'a daha önce ödenmeyen cezalar ve temsilci zorunluluğunun hala yerine getirilmemesi, internet trafiğinin bant genişliğinin daraltılması gibi ciddi kısıtlamaları gündeme getirebilir. Bu durumda, Twitter'ın Türkiye'de kullanılamaz hale gelme ihtimali bulunuyor. Konuya ilişkin yapılan açıklamalarda, kullanıcılar için "tek şeride düşen otoban trafiği" benzeri sıkıntıların yaşanabileceği ifade ediliyor.

Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu

Yapılan düzenlemelerin ve olası kısıtlamaların, Türkiye'deki yasalara uyum sağlamak adına önemli olduğunu belirten uzmanlar, Twitter gibi büyük platformların da yerel düzenlemelere uyması gerektiğini vurguluyor. Aksi takdirde, bu tür kısıtlamaların kaçınılmaz olduğunu dile getiriyorlar.