Bitcoin'in (BTC) seyrini etkileyen önemli faktörlerden biri olan spot Bitcoin ETF'lerdeki olumlu veriler, yükselişi destekledi.

Önde gelen kripto para birimi Bitcoin (BTC), son iki günde %10'un üzerinde bir artış yaşadı ve önceki haftaki düşüşten toparlandı. BTC, gün içinde 71.500 dolara kadar yükseldi.

BTC'nin yükselmesinde etkili olan faktörlerden biri de spot Bitcoin ETF'leriydi. Geçen hafta yaşanan olumsuz tablonun ardından, spot Bitcoin ETF'lerindeki durum düzelmeye başladı. Son günlerde ise bu ETF'ler net girişler gördü, 5 işlem günü sonra net para girişi yaşandı.

ABD Federal Rezerv'in faiz kararı sonrası piyasalardaki sakinleşme ve spot Bitcoin ETF'lerindeki iyileşme, BTC'nin yükselmesini tetikledi.

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

Blokzincir araştırma kuruluşu SoSoValue'un verilerine göre, 25 Mart'ta spot Bitcoin ETF'lerine 15,70 milyon dolar net giriş oldu. Bu pozitif veri, 5 günlük net çıkış serisine son vererek boğaları harekete geçirdi.

Uzman analistlere göre, Bitcoin'in sonraki hedefi 80.000 dolar olarak belirlendi.