K Parti'de Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, olağan kongre için hazırlıkların başlatılması kararı alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıda kongreleri başlatma talimatı verdiği ve olağan kongrenin eylül ya da ekimde yapılmasının planlandığı öğrenildi. Yönetim değişikliğinin kongre sonrası yapılacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen 3 saatlik MYK toplantısında, yerel seçim sonuçları ve atılacak adımlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşmasında parti içinde değişim yapılacağına yönelik mesajlar verdiği, sonuçların detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini ve özeleştiriye ihtiyaç olduğunu ifade ettiği belirtiliyor.

Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında olağan kongre için hazırlıkların başlatılması talimatını verdi.

Belde, ilçe ve il kongrelerinin tamamlanmasının ardından büyük kongrenin eylül veya ekim gibi gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Parti yönetiminde değişim ise kongre öncesinde planlanmıyor. Ancak, kongrelerde seçimde başarısız olan il yönetimlerinin değişmesi ve MKYK üyelerinde değişim gündemde.

AK Parti'de iki ayrı kamp yapılması da planlanıyor. İlk kamp mayıs ayı içinde milletvekilleriyle gerçekleştirilecek. Her milletvekili, bölgesine ilişkin sorunları anlatacak ve çözüm önerileri sunacak.

Metro Durağı Yakınında Patlayıcı Tespit Edildi! Polis Ekipleri Olay Yerinde Metro Durağı Yakınında Patlayıcı Tespit Edildi! Polis Ekipleri Olay Yerinde

İkinci kamp ise belediye başkanlarıyla gerçekleştirilecek. Kızılcıhamam'da düzenlenecek kamp için haziran ayı düşünülüyor. Bu kampta eski belediye başkanlarının yeni belediye başkanlarına tecrübelerini aktarması planlanıyor.