Ekonomist Selçuk Geçer, yüksek enflasyonun alım gücünü azaltmasıyla birlikte yatırım aracı arayan vatandaşlara yönelik önerilerde bulundu.

Son dönemdeki dalgalı piyasaların belirsizliği, birçok yatırımcının kafasını karıştırmış durumda. Döviz kurlarına güvenmekte zorlanan yatırımcılar, alternatif olarak vadeli mevduat ve altın gibi yatırım araçlarına yönelirken, uzmanlardan ardı ardına uyarılar gelmekte. Bu uyarılardan biri de ekonomist Selçuk Geçer'den geldi.

Seçim süreci ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendiren Selçuk Geçer, bayram döneminde doların 32 TL'nin üzerine çıkabileceğini ve dolardaki düşüş beklentisinin hatalı olabileceğini belirtti. Ayrıca, dolar kurunun korumalı mevduat sistemi baskısıyla birlikte yükselebileceğini vurgulayarak, "Dolar, füze gibi aniden yükselip sizi şaşırtabilir" şeklinde uyardı.

Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak

Merkez Bankası'nın 2024 sonu dolar beklentisinin 40 TL olduğunu hatırlatan Geçer, bu beklentinin üzerinde bir fiyatlanmanın gerçekleşebileceğini öne sürdü. Ayrıca, doların ve gram altınının daha fazla yükseleceği konusunda uyarılarda bulundu.

Euro ve Sterlin'in de sabit kalmayacağını, ilerleyen dönemde yükselebileceğini belirten Geçer, "Yabancı para birimlerinde ciddi hareketler beklenmeli, bu ülkenin iyiliği için de gerekli" dedi. Geçer'in açıklamaları, yatırımcıların gelecek döneme ilişkin belirsizlikler karşısında daha dikkatli olmaları gerektiği yönünde bir uyarı niteliğindeydi.