Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde dört aday yarışta nefesleri kesiyor. Anket şirketlerinin büyük bir kısmı, seçimin ikinci tura uzanacağı yönünde görüş bildiriyor. MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, bu çekişmeli yarış hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet Ali Kulat, seçim sürecinde Sinan Oğan'ın oy oranlarına dikkat çekerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçmenle bağının hâlâ güçlü olduğunu ifade etti. Kulat'a göre, muhalefet cephesi ise henüz ortak bir görüntü sergileyemiyor. Bu durumun seçim sürecinde belirleyici olabileceğini belirten Kulat, şimdilik ikinci tur tahminlerini yineliyor.

Sonuç olarak, Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala, dört adayın mücadelesi hız kesmiyor. Anket şirketlerinin ikinci tur beklentisi ve muhalefetin ortak görüntü arayışı, seçim sürecini daha da heyecanlı kılıyor. Bu büyük yarışta neler yaşanacağını görmek için gözler seçim gününe çevrilmiş durumda.

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat'ın açıklamaları şu şekilde:

"Bunu bir televizyon kanalında ilk defa söylüyorum. Evet belki herkes Sayın Muharrem İnce'nin Millet İttifakı'ndan oy aldığını gözlemliyor. Bu doğru ama Sayın Sinan Oğan'ın oylarının büyük kısmı da Millet İttifakı'ndan! Şunun altını çizmek isterim gözden kaçan bir detay olarak, Sinan Oğan; İYİ Parti'den ciddi düzeyde oy almaya başladı.

Sinan Oğan ile Muharrem İnce'nin yüzde beşten fazla oy alması durumunda seçimin ikinci tura kalması çok ciddi bir ihtimal. İkinci tura kalırsa ne olur? Bu süreç içerisinde iki adayla arayı bulmak kolay olmayabilir. Muhalefetin yapması gereken ilk tura ciddi şekilde yüklenmektir. Bugünkü veriler bunu söylüyor.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak

'ERDOĞAN'IN SEÇMENLE BAĞI ÇOK YÜKSEK'

Burada önemli bir nokta daha vardır. Sayın Erdoğan'ın seçmenle bağı çok kuvvetli. AK Parti kampanyalarında da bunun üzerine çalışıyor. Millet İttifakı'nda ise daha arabesk bir kampanya var. Bir arada neden kampanya yapılamıyor? Dağınık bir görüntü var.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ! 'TARİHE NOT DÜŞMEK İÇİN SÖYLÜYORUM...'

Tarihe not düşmek için söyleyeyim sesi çok güzel 100 kişi bir araya gelirse farklı şarkıyı söylerlerse bu gürültü olur. Ama 100 kişi aynı şarkıyı söylerse sesleri vasat da olsa bu bir koro olur. Şu anda muhalefette bir koro problemi var. Bunu sağlamayazlarsa süreç iyi yönetilemez."